Hostessy dowiedziały się, jak szybko i łatwo przygotować cienkie, smaczne naleśniki, aby nie przywierały do patelni i nie przypalały się podczas smażenia.
Ważne jest, aby dokładnie przestrzegać określonych proporcji składników.
Potrzebne będzie półtorej szklanki mąki, dwa jajka, pół litra wrzącej wody, pół łyżeczki sody oczyszczonej, dwie łyżki cukru, jedna łyżeczka waniliny, szczypta sody oczyszczonej, dwie łyżki oleju roślinnego.
Wymieszać wrzącą wodę z solą, cukrem, wodą i waniliną.Następnie dodaj jajka, mąkę i ubij ciasto trzepaczką, aby nie było grudek.
Następnie wlej olej roślinny i wymieszaj.
Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z olejem, pisze Belnovosti.
Wcześniej informowaliśmy, co dodać do ciasta, aby naleśniki były delikatne i rozpływały się w ustach.
.