Majonez można śmiało nazwać jednym z najlepszych sosów do gotowania różnych potraw.Szczególnie na sylwestra.Jeśli jednak poświęcisz trochę więcej czasu, sałatki i inne przekąski okażą się znacznie smaczniejsze.W tym celu doświadczone hostessy przygotowują własny dressing, do którego dodają sekretny składnik – musztardę Dijon.
Składniki: .
Musztarda Dijon sprawi, że sos będzie smakował niesamowicie.
Zdjęcie: freepik.com/ KamranAydinov.
Gotowanie:.
Najpierw wymieszaj żółtka, cukier, sok z cytryny i musztardę w głębokiej misce i zacznij ubijać mieszaninę blenderem zanurzeniowym, wlewając odrobinę oleju.Kiedy zostanie połowa, czas dodać kolejną łyżkę soku z cytrusów.
Następnie możesz dodać więcej oleju, ale nie przestawaj ubijać sosu.Po kilku minutach masa nabierze takiej samej konsystencji i koloru.Taki produkt nie powinien być przechowywany przez długi czas, dlatego lepiej przygotować dressing na kilka godzin przed podaniem sałatek na stół.
Wcześniej eksperci kulinarni wymienili trzy najlepsze przekąski na noworoczny stół.