Strona głównaDla gospodyni domowejNigdy nie gotowałeś bakłażanów w ten sposób: prosty przepis na pyszne danie

Nigdy nie gotowałeś bakłażanów w ten sposób: prosty przepis na pyszne danie

Blogerka kulinarna Victoria Sylka podzieliła się z portalem 'A teraz uwaga!’ prostym przepisem na pyszne sezonowe danie.Opowiedziała, jak gotować bakłażany w cieście.

Potrzebne będą cztery bakłażany, dwa jajka, trochę mąki i bułki tartej oraz sól i przyprawy do smaku.

Obierz bakłażany ze skórki i przekrój je wzdłuż na połówki.Następnie pokroić każdą połówkę wzdłuż na talarki, ale nie przecinając do końca, a następnie na paski (wychodzi jak wachlarz).

Wlej wodę do rondla, dodaj sól, doprowadź do wrzenia i wrzuć bakłażany.Gotuj je przez trzy do czterech minut, a następnie rozłóż do wyschnięcia na ręcznikach papierowych.

W misce wymieszaj jajka, przyprawy i sól.Zanurz każdy 'wachlarz’ w mieszance jajek, następnie w mieszance bułki tartej i mąki, ponownie w jajkach, a następnie w bułce tartej i mące.

Umieść bakłażany na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smaż z obu stron do zrumienienia.Podawać z sosem z kwaśnej śmietany i majonezu (1:1), czosnkiem i koperkiem.

Wcześniej hostessy otrzymały przepis na wspaniały deser ze świeżymi truskawkami.

.

Klaudia M
Klaudia Mhttps://gim44.edu.pl/klaudia/
Witam. Wszystko co robię, czym się interesuję i czemu poświęcam swoje życie jest związane z pielęgnacją ciała, twarzy i dłoni. Moją życiową misją jest sprawić, aby każda kobieta poczuła się wyjątkowo, odnalazła w sobie piękno i celebrowała je.
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten