Strona głównaCiekawyLekarz mówi o korzyściach płynących z tłustych potraw dla naczyń krwionośnych

Lekarz mówi o korzyściach płynących z tłustych potraw dla naczyń krwionośnych

Według kardiolog Olgi Bokerii tłuszcze odgrywają ważną rolę w utrzymaniu zdrowia organizmu – są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania mózgu, układu sercowo-naczyniowego i produkcji hormonów.Lekarz opowiedział o tym w swoim kanale Telegram.

Kluczem jest spożywanie wysokiej jakości tłuszczów.Na przykład jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe z ryb, orzechów, nasion słonecznika i sezamu obniżają poziom złego cholesterolu we krwi.

Ważne jest również pozyskiwanie naturalnych tłuszczów z awokado, owoców, czerwonego mięsa – dostarczają one organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje, w przeciwieństwie do szkodliwych tłuszczów trans.

Problemem nie są więc same tłuszcze, ale ich źródła i rodzaje.Wybieraj zdrowe tłuszcze nienasycone, a Twoje ciało Ci podziękuje!

Wcześniej endokrynolog Catherine Young powiedziała, co jest niezbędne, aby dobrze się wyspać.Lekarz wymienił produkty, które przyczyniają się do jakości snu.Przeczytaj więcej na ten temat w naszym materiale pod poniższym linkiem.

Klaudia M
Klaudia Mhttps://gim44.edu.pl/klaudia/
Witam. Wszystko co robię, czym się interesuję i czemu poświęcam swoje życie jest związane z pielęgnacją ciała, twarzy i dłoni. Moją życiową misją jest sprawić, aby każda kobieta poczuła się wyjątkowo, odnalazła w sobie piękno i celebrowała je.
RELATED ARTICLES

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

Am beliebtesten